Gaudeamus organiseert virtueel concert: Zoom Meeting XTRO

Utrecht/online, 29 januari 2021

De coronapandemie houdt het leven al bijna een jaar in een ijzeren greep en het einde is nog lang niet in zicht. Zo werd een concert van het slagwerktrio XTRO voor Gaudeamus in de Utrechtse galerie KuuB tot twee keer toe afgelast.

Frustrerend uiteraard, maar de nieuwemuziekorganisatie bedacht een alternatief: een virtueel concert. In Zoom Meeting – XTRO gaan de drie slagwerkers met elkaar in gesprek via de videosoftware uit de titel.

Het persbericht belooft ‘een op Covid-19 geïnspireerde conceptuele koortsdroom en een mentale en fysieke reis door de belevingswereld van drie musici die, thuiszittend zonder werk, langzaam het contact met de werkelijkheid verliezen’.

Al pratend ontdekten de heren namelijk dat ze ‘alle drie vreemde ervaringen hebben gehad, waarin hun omgeving tot leven komt en muziek overal vandaan lijkt te groeien. De Zoom-meeting begeleidt de kijker door de individuele hallucinaties van de musici, culminerend in één grote trip die gedeeld wordt door alle drie de musici tegelijkertijd.’

De luisteraar wordt onderweg getrakteerd op solostukken van Javier Álvarez, Mayke Nas, Gabriele Segantini en een trio van Camille Rocailleux.

29 januari 21.00 uur ZOOM Meeting – XTRO via YouTube

XTRO: Gabriele Segantini; Miquel Varela; Antonio Bove

Het was geweldig leuk, zowel de ‘chat’, de muziek, als de uitvoeringen. Chapeau!

Auteur: Klassiekvannu

Klassiek van nu doet verslag van het muziekleven en fungeert als archief van eerder gepubliceerde artikelen van Thea Derks

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: