Theatermagazine Scènes fuseert met online platform TheaterThuis

Amsterdam, 1-2-2021

Theatermagazine Scènes en online platform TheaterThuis hebben besloten de krachten te bundelen en met ingang van 1 februari 2021 zijn zij gefuseerd. Scènes werkt voortaan samen met alle activiteiten van TheaterThuis, niet alleen wat betreft voorstellingen van toneel, cabaret en muziektheater maar ook met de eigen programmering. Er zijn tevens plannen voor een tv-programma over theater.

Jos Schuring, die Scènes in 2013 lanceerde als uitgever en hoofdredacteur belooft ‘mooie plannen, veel creatieve energie en bovenal: synergie’. Het tijdschrift wordt vanaf 1 januari 2021 uitgegeven door FC Klap, samen met Dutch Channels initiatiefnemer van TheaterThuis. Schuring blijft inhoudelijk eindverantwoordelijk voor Scènes en wordt tevens hoofdredacteur van TheaterThuis.

Dit platform bevat inmiddels 500 uur aan cabaretvoorstellingen, registraties van toneel en muziek, die dagelijks worden aangevuld met mini-voorstellingen van een kwartier. Daarnaast zijn er series als Theatergasten en Musical Jukebox en zo bouwt TheaterThuis aan een archief van podiumkunsten.

‘Voor ons is de komst van Scènes een prachtige aanvulling op onze online activiteiten’, zegt Erik Klap namens FC Klap en TheaterThuis. ‘Jos Schuring is een ervaren theaterjournalist met een groot netwerk. Zo hopen we binnenkort een breder spectrum van podiumkunst te kunnen tonen.’

Schuring vult aan: ‘Voor Scènes heeft de fusie grote voordelen. Ik kan mij meer op de inhoud richten omdat de zakelijke aspecten worden behartigd door FC Klap. Daarnaast kunnen we de kruisbestuiving tussen print en online versterken.’

Scènes verschijnt in 2021 vier keer; vanaf april is het weer in de losse verkoop verkrijgbaar, zelfs bij Albert Heijn.

Auteur: Klassiekvannu

Klassiek van nu doet verslag van het muziekleven en fungeert als archief van eerder gepubliceerde artikelen van Thea Derks

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: