Wonderfeel 2021 gaat door – coronaproof

Vorig jaar werd Wonderfeel in zijn geheel geschrapt vanwege de pandemie. Dit jaar heeft de organisatie een coronaproof versie in elkaar getimmerd, zodat we toch kunnen genieten van dit bijzondere buitenfestival in het fraaie natuurgebied Schaep en Burgh bij ’s Graveland. Hieronder het persbericht van Wonderfeel. En nee, dit is geen 1 april-grap….

PERSBERICHT 31 maart 2021

Buitenfestival Wonderfeel 2021 gaat door: intiem, verrassend en veilig

Op 16, 17 en 18 juli vindt de zevende editie van het buitenfestival Wonderfeel plaats op de vertrouwde plek in ’s-Graveland. Buitenplaats Schaep en Burgh is drie dagen lang het groene decor voor meer dan zestig optredens met klassieke muziek. Van barok tot minimal, van klassieke hits tot kersverse noten, met lijnen naar jazz, pop en niet-westerse muziek. Uitgevoerd door (inter)nationale musici van wereldklasse, jonge honden en oude rotten.

Het tempo waarin wordt gevaccineerd en de positieve berichten van de fieldlabs, in combinatie met de 25 hectare ruimte en buitenlucht, geven Wonderfeel het vertrouwen dat deze zomer een zevende editie in afgeslankte vorm realistisch is. Om Wonderfeel voor zoveel mogelijk festivalgangers coronaproof te organiseren, is elke festivaldag opgeknipt in tweeën: de ochtend/middagshift en de avondshift. Elke shift duurt zes uur en biedt keuze uit minimaal tien optredens verdeeld over twee podia en specifieke plekken op het festivalterrein.

Onveranderd is de diversiteit van het programma. Ook voor deze editie hebben we een verrassend en breed programma samengesteld met veel Nederlandse topmusici, waaronder Pynarello met Kika Sprangers, Holland Baroque, Stargaze met Pitou, Chianti Ensemble, Liza Ferschtman, Camerata Trajectina, Boi Akih, Wonderfeel Festival Orchestra XS en enkele buitenlandse geheimtipps, zoals Ensemble Jupiter met Lea Desandre, CAROUSEL, Natacha Kudritskaya en het Cello Quartett der Münchner Philharmoniker.

Op het programma staan maar liefst drie eigen Wonderfeelproducties met premières van Annelies Van Parys, Aftab Darvishi, Calliope Tsoupaki en eigen werken van de winnaars van de Keep an Eye Productieprijs 2020 en 2021, Akim Moiseenkov en Celia Swarts.

Dichter Maria Barnas is dit jaar gastcurator van het podium Dichter onder de Boom en neemt daarmee het stokje over van Marieke Lucas Rijneveld. Verder op Wonderfeel: yoga, kinderactiviteiten, rollende keukens en veel natuur.

Het hele programma staat half mei online. De kaartverkoop start op 27 mei. Kinderen t/m 18 jaar hebben op zaterdag en zondag gratis toegang. Op deze weekenddagen is er voor hen in de ochtend/middagshift een doorlopend kinderprogramma.

Wonderfeel website, Instagram, Facebook, Twitter

Foto festivalterrein: Foppe Schut

Auteur: Klassiekvannu

Klassiek van nu doet verslag van het muziekleven en fungeert als archief van eerder gepubliceerde artikelen van Thea Derks

4 gedachten over “Wonderfeel 2021 gaat door – coronaproof”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: