Pilot: zalen en musea open voor bezoek na negatieve sneltest

Komt er dan eindelijk licht aan het einde van de coronatunnel? Tussen 9 en 30 april wordt een aantal culturele instellingen opengesteld voor publiek dat een negatieve uitslag kan overleggen van een sneltest.

Deze tests worden gratis aangeboden en de deelnemende organisaties zijn gekozen op spreiding over het land en nabijheid van een sneltestlocatie. Het aantal bezoekers dat wordt toegelaten is strikt gereguleerd en ook de afstandsregel van 1,5 meter blijft gehandhaafd.

‘Door testbewijzen in te zetten is het mogelijk om ook bij hoge risiconiveaus de cultuursector op een veilige wijze deels te heropenen’, schrijft Kunsten ’92 in een persbericht. De pilots dienen om de bereidheid, beheersbaarheid en uitvoerbaarheid van testbewijzen te onderzoeken (overigens niet alleen voor de cultuursector maar ook voor sport en recreatie). Ze zijn nadrukkelijk géén vervanging van de zogenoemde fieldlabs.

‘Het publiek snakt naar inspiratie, bezieling en verstrooiing, Artiesten en zzp’ers in de cultuursector staat het water aan de lippen’, vervolgt het persbericht. En zolang de routekaart geen zicht biedt op openstelling, is bezoek met testbewijzen de enige manier om mensen weer live te laten genieten van kunst, theater en muziek.  

Van 9 t/m 30 april zijn er elke dag meerdere evenementen, van Groningen tot Maastricht en van Alkmaar tot Middelburg. Het toegelaten aantal bezoekers varieert van 40 (Ekko, Utrecht) tot 725 (Hermitage, Amsterdam).

Een compleet overzicht van alle data, locaties en aantal mogelijke bezoekers vind je HIER 

Op de foto: Grote Zaal, Concertgebouw Amsterdam, (c) Fred George

Auteur: Klassiekvannu

Klassiek van nu doet verslag van het muziekleven en fungeert als archief van eerder gepubliceerde artikelen van Thea Derks

Eén gedachte over “Pilot: zalen en musea open voor bezoek na negatieve sneltest”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: